lauantai 17. maaliskuuta 2007

Huomenna se on ohi

Vaalityö siis. Olen ollut mukana meidän Jennyn, Lindborgin Jennyn, kampanjaryhmässä täällä Jyväskylässä. Työ on ollut ajoittain väsyttävää ja turhauttavaa, mutta myös ehdottoman antoisaa. Ihmisten kohtaaminen keskustan kävelykadulla on ollut palkitsevinta. Juuri kukaan ei ehdi pysähtymään, mutta moni ottaa mielellään esitteen ja tulitikkuaskin mukaan. Nekin jotka eivät ota, kieltäytyvät kohteliaasti. Kukaan ei ole tullut haukkumaan tyhjäntoimittajaksi. Poliitikkoihin ei ehkä aina luoteta, mutta demokratiaa kyllä pidetään arvossa!

Eilen yritin vielä jakaa Jennyn kortteja Keljon supermarketeilla, mutta henkilökunta ajoi minut pois. :( Niinpä siirryin postiluukkumenetelmään ja jaoin kortit läheisiin kerrostaloihin. Tänään lauantaina jatkoin Myllyjärvellä ja Kukkumäessä. Toivon, että kortti innostaisi edes jonkun tutustumaan Jennyn vaaliteemoihin. Eduskunnassa tarvitaan lisää kansainvälistä solidaarisuutta ja rohkeutta katsoa kauas tulevaisuuteen. Sitä Jennyllä on, ja hän myös tietää millaisia päätöksiä tulevaisuus meiltä tämän ajan ihmisiltä vaatii.

Meille demareille kriittinen kysymys vaalista toiseen on nukkuvien aktivointi. Pelkään, että iso osa näidenkin lähiöiden ihmisistä on poliittisesta keskustelusta syrjäytetty, eivätkä he koe sosialidemokratiaa aatteeksi, joka palvelisi heitä. Tuskin muutkaan puolueet heitä onnistuvat vakuuttamaan. Kommunistit saattavat tosin parantaa asemiaan SDP:n ja vasemmistoliiton kustannuksella, minkä vuoksi vasemmisto voi menettää Keski-Suomessa yhden paikan porvaripuolueille. No, hyvässä tapauksessa vihreät korjaavat sen talteen.

Valtakunnan asetelmat ovat niin ikään huolestuttavat, sillä gallupit povaavat SDP:lle vaalitappiota. Onko meidän vuoromme joutua oppositioon? Toivottavasti ei.

Ei kommentteja: