torstai 16. heinäkuuta 2009

Toivon aamu

Euroopan kirkkojen konferenssin 13. yleiskokouksen toinen päivä on alkamassa. Tulin lehdistön huoneeseen bloggaamaan ennen aamurukousta. Eilen minua haastateltiin Yle radio 1:n Horisontti-ohjelmaan ja lupasin kirjoittaa ajankohtaisia tunnelmia kiinnostuneille lukijoille myös kokouksen aikana, vaikka minulla ei omaa kannettavaa ole. Katsotaan tuleeko kukaan pressikorttia tarkastamaan. :)

Nuoret saivat maistaa "realiteetteja" eilen, kun yleiskokous vanhempien delegaattien äänin totesi, että yksi nuori yhdestätoista on riittävä edustus nimityskomiteassa, joka valmistelee muiden komiteoiden henkilövalinnat. Tähän asti ainakin me nuoret olemme olleet siinä uskossa, että 20 % suositus nuorison osallistumisesta on laajasti hyväksytty. Koska nuoria kuitenkin on kirkkojen valitsemista delegaateista vain 11 %, kokous katsoi, että sama edustus riittää komiteoissakin. Emme ole samaa mieltä ja aiomme näyttää, että meitä kannattaa ottaa suosituksen mukainen määrä. Olemme valmistautuneet huolella ja meillä olisi paljon annettavaa, jos ääntämme haluttaisiin kuulla. Toivon, että sellainen (muuallakin yleinen) asenne häviää, että nuoria tarvitaan, mutta vain kuuntelemaan ja kehittymään "täysiarvoisiksi" edustajiksi.

Tämä päivä on erityisesti varattu yleiskokouksen "One Hope in Christ"-teeman pohtimiseen. Toki myös päätöksiä tehdään, muun muassa kokouksen komiteat nimitetään. Itse olen alustavasti ehdolla tärkeään policy reference -komiteaan, joka muokkaa kokousasiakirjoja, esimerkiksi seuraavan kuusivuotiskauden painopisteitä, kunnes ne saadaan hyväksyttyä yleiskokouksessa. Olkaa hengessä ja rukouksessa mukana!

Ei kommentteja: